logo Styleshift Webdesign logo Styleshift Webdesign

De voordelen van Responsive Webdesign

Geplaatst door: Wouter op zaterdag, 19 december 2015 in categorie Design, Joomla

De voordelen van Responsive Webdesign

U kan er niet meer om heen en u hoort het overal: responsive webdesign. Maar wat is responsive webdesign juist? En is het echt nodig voor je website of webshop?

Wat is responsive webdesign?

Dit betekent dat je website zowel op een desktop als op een smartphone of een tablet optimaal wordt weergegeven. De website past zich automatisch aan aan de schermgrootte van de gebruiker ongeacht of het toestel verticaal of horizontaal wordt gehouden.


Waarom wordt er meer en meer gebruik gemaakt van responsive webdesign?

Mobiele toestellen zoals smartphones en tablets nemen een steeds grotere plaats in in onze maatschappij. Meer en meer mensen kiezen voor het gemak van een Ipad of andere tablet. Onderzoek wijst uit dat meer dan 50% van de mensen hun emails (en dus ook jouw nieuwsbrieven of aanbiedingen) leest op de tablet en niet meer op de vaste pc.

Een responsive webdesign zorgt voor een verhoogd gebruiksgemak voor de bezoekers – en dus ook potentiële klanten van je website en vermijdt zo dat ze overstappen naar de concurrentie omdat je website niet leesbaar is op hun smartphone of tablet.

Mensen zijn van nature lui en ongeduldig. Wanneer ze een website op hun mobiele apparaat willen bekijken dan moet dit snel en doelgericht kunnen. Wil je als ondernemer strategisch sterk in de markt staan dan is een website met responsive design inmiddels bijna een must.

Heb je geen idee of je bezoekers via hun tablet, mobieltje of vaste pc op je website komen dan kan je dit gemakkelijk verifiëren met Google Analytics. Met deze tool van Google kan je zien hoeveel mensen via welk toestel op je website zijn terecht gekomen.


De voordelen van responsive webdesign voor je bedrijf

  • De leesbaarheid van je site wordt sterk verhoogd als de site responsive is. Hoe vervelend is het niet dat je steeds moet inzoomen of je scherm naar boven of beneden swipen om je tekst te kunnen lezen. Met responsive webdesign is dit probleem van de baan. Potentiële klanten zullen niet weg surfen omdat je website niet goed wordt weergegeven op hun mobiele apparaat.
  • Veel gebruikers van mobiel internet hebben een gelimiteerd abonnement en dus is het handig dat je de bestanden vlot kan downloaden en dat er snel kan geladen worden.
  • Google houdt van Responsive webdesign. Responsive websites worden sneller opgenomen in de zoekresultaten omdat ze geoptimaliseerd zijn. Google verkiest responsive websites boven niet responsive websites. Je website maakt op die manier een verhoogde kans om hoger te ranken in de Google zoekresultaten.
  • Een responsive website verlaagt de bounce rate. De inhoud wordt meteen goed weergegeven op de mobile devices van de gebruikers waardoor deze blijven op jouw pagina en niet wegsurfen.

Al deze voordelen bij elkaar zorgen ervoor dat je website meer waardevolle bezoekers krijgt en op die manier bijdraagt tot een verhoogde omzet.


Wat kost een responsive website?

Websites hoeven niet duur meer te zijn. Een gewone website heb je bij ons al voor slechts €395,-. Een responsive website vanaf €595-. Bent u een bestaande klant van ons? Neem dan eens contact op voor onze extra voordelige tarieven voor bestaande klanten om hun website responsive te maken

De kleine investering in een responsive website loont beslist de moeite. Bereken hier zelf eenvoudig de kost voor jouw website. Wij zijn ondermeer gespecialiseerd in het maken van betaalbare websites voor startende ondernemers. Het hebben van een website is vandaag onontbeerlijk als startende ondernemer. Contacteer ons en we bekijken wat wij voor jou kunnen doen.


Waarom een responsive website laten bouwen door Styleshift.nl?

  • Een team jonge, gemotiveerde mensen die steeds op de hoogte blijven van de laatste internetontwikkelingen
  • Betaalbare websites
  • Je kan je website gemakkelijk zelf onderhouden door onze Joomla CMS (Content Management System).
  • Je krijgt een website gevuld met content, kant en klaar, ready to Rock ’n Roll!

Tweet, like or share!

Kom uw project bespreken
icon facebook   icon twitter   icon twitter   icon youtube

Booggang 49
7552 JZ Hengelo